Lysøens Venner

Bli medlem av Lysøens Venner.

Lysøens Venner ønsker alle som er glade i Lysøen velkommen som medlemmer.

Lysøens venner ble stiftet 8. juni 2010, og har som formål å øke interessen for Lysøen og støtte museets aktiviteter ved blant annet å:

  • Skape aktiviteter som kan stimulere bruken av museet
  • Foreta investeringer til støtte for museet

Foreningen installerte våren 2012 en ny flytebrygge for gjester like nord for «Gamletunet», noen få minutters spasertur fra villaen. Denne har siden vært i flittig bruk, og har gjort Lysøen lettere tilgjengelig for alle som trafikkerer Lysefjorden med egen båt.
  
Sommeren 2012 tok venneforeningen initiativ til å få laget og plassert fem spesialdesignede steinbenker på ulike utsiktspunkter på øyen.  Fem nye benker ble brakt til utvalgte steder på øyen i 2013, slik at det nå finnes ti særdeles vakre hvilepunkter langs stiene på Lysøen.

Foreningen har etablert en aktiv og dyktig dugnadsgruppe, som tilbringer første torsdag i hver måned med allsidig dugnadsarbeid på Lysøen. Dugnadsgruppen har ryddet store mengder skog og kratt langs stier på øyen, og holder nå på å gjenskape den vakre badeviken ”Apalviken”. Dugnadsgruppen har plass til alle som ønsker å bidra med litt praktisk arbeid for vakre Lysøen, og vektlegger også det sosiale aspektet, blant annet ved å servere en god, gratis lunch til alle deltakere. Send en e-post til venn@lysoen.no dersom du synes det høres kjekt ut å være med i vår dugnadsgruppe.

Lysøens Venner arrangerer også konserter og foredrag i Ole Bulls villa på Lysøen, og har startet flere prosjekter for å dokumentere deler av Lysøens interessante historie. Foreningen har fått laget heftet ”Lysøen sett fra innsiden”, som blir delt ut gratis til foreningens medlemmer. Her får man et spennende innblikk i ferieliv på Lysøen, fortalt av Ole Bulls oldebarn, Olea Smith-Kaland. Heftet kan også kjøpes i museumsbutikken.

Som medlem i Lysøens Venner støtter man arbeidet for å bevare og videreutvikle den kultur- og naturperlen som Lysøen er. Medlemmer får tidlig informasjon om museets arrangementer og rabatt på foreningens konserter og foredrag.

Foreningen har alltid behov for flere medlemmer. Send en e-post til venn@lysoen.no dersom du ønsker å bli medlem. Årskontingenten er satt til kr. 250,- for personlige medlemmer, og kr. 400,- for familiemedlemskap. Bedrifter er også hjertelig velkommen som medlemmer.

Styreleder er Bjørn J. Laastad