Åpningstider og billetter

Velkommen til Ole Bulls eventyrøy Lysøen!

Villaen på Lysøen skal gjennom en omfattende renoveringsprosess de neste årene, og den vil derfor være stengt for besøk.

Du kan likevel besøke øyen. I vintersesong (16. september - 17. mai) må du ankomme øyen med egen båt, eller bestille gruppebesøk. Kommer du til Lysøen med egen båt, finnes to gjestekaier på øyen. 

Hva finnes på Lysøen?

Museet består av fiolinisten Ole Bulls villa og selve øyen med skjellsandbelagte turveier og stier, skog og parkanlegg. Her finner du også et gammelt gårdstun fra 1600-tallet og en liten kafé (foreløpig stengt sommeren 2021). 

Lysøen er et flott turområde med fantastisk natur. Der er flere kart, blant annet utenfor kafeen, hvor du enkelt kan finne en turmulighet som passer for deg.

Øyen har 13 kilometer med turstier, følg skiltingen langs stiene. Underveis ligger det benker og rasteplasser hvor du kan ta en hyggelig pause. Et høydepunkt er utsiktstårnet, som er plassert på øyens høyeste punkt 76 m.o.h. 

Mat og drikke:

Det er ingen salg av mat og drikke på øyen, så man må ta med mat selv. Det er en matvarebutikk på Buena kai.

På Lysøen er det totalforbud mot all bruk av ild. Grilling (og røyking) er strengt forbudt. Ta heller med en piknikkurv. Hjelp oss å verne Lysøen!

Båtskyss (18. mai - 15. september):

Lysøen museumsbåt går i skytteltrafikk mellom Buena kai og Lysøen tirsdager-søndager kl. 11.00-16.30 

For spørsmål:

Kontakt oss på telefonnummer 53 00 97 00 eller e-post lysoen@kodebergen.no