Lysøen midlertidig stengt

Grunnet koronasituasjonen og de påfølgende økonomiske konsekvensene denne har for KODE kunstmuseer og komponisthjem, holder Ole Bull Lysøen Museum stengt sommersesongen 2020.

Museet og kafeen holder inntil videre stengt for ordinære besøk i sommer. Det blir heller ikke satt opp båttransport til øyen. 

Det finnes likevel to måter å besøke øyen på: 

1. Bli med å teste den nye skyssbåten lørdager og søndager i sommer

Den nye helelektriske skyssbåten har ankommet Lysøen. Den skal i drift fra 2021, men er nå inne i en testperiode.

Derfor tilbyr vi lørdager og søndager i juli og august gratis turer fra Buena kai over til Lysøen. Ingen reservasjoner. Les mer om tilbudet her.

2. Besøk Lysøen på egen hånd, med egen båt

Legg til ved gjestekaiene, nyt øyen og bestill en privat omvisning.

Vi ønsker å tilby publikum muligheten til å bestille en forhåndsbestilt, lukket, privat omvisning i villaen, dersom dere har tilgang til egen transport til øyen.

Der blir dere møtt av en ansatt hos oss som viser dere rundt. Vi må ha en navneliste på gruppens medlemmer og smittevernhensyn må overholdes, i tillegg til en meters avstand.

Interessert i et slikt tilbud? Ta kontakt for tilbud og nærmere informasjon.

Reservasjon inkluderer også båtplass ved Lysøens hovedkai.
Ta kontakt med oss på epost booking@lysoen.no eller telefon 56309077 for avtale.

VIKTIG INFORMASJON TIL DEG SOM BESØKER LYSØEN PÅ EGEN HÅND:

Det er fullt mulig å legge til egen båt ved gjestekaiene på Lysøen. De to flytebryggene som er merket gjestekai kan fritt benyttes frem til kl. 22 hver dag. I Lysevågen er det også mulig å ankre/fortøye og ligge over natten.

Det er ikke lov å overnatte i telt eller hengekøye på Lysøen.

Det er ikke toalettfasiliteter på Lysøen nå som museet holder stengt.

Som publikum er dere hjertelig velkomne til å benytte dere av naturområdene.

Turstiene er skiltet og du kan blant annet ta turen til utsiktstårnet på øyens høyeste punkt.

Merk: Det er forbud mot all bruk av ild på Lysøen. Grilling (og røyking) er strengt forbudt. Ta heller med en piknikkurv!

Les mer om praktisk informasjon om besøk på Lysøen her.

 

Bakgrunnsinformasjon: 

Fra og med fredag 13. mars stengte alle KODEs museer for besøkende, som et tiltak for å begrense risiko for spredning av koronaviruset (Covid-19).  

Basert på regjeringens smittevernbestemmelser ble stengingen av KODE kunstmuseer og komponisthjem forlenget til 15. juni.

19. mai varslet KODE at museene ligger an til å miste opp mot 30 millioner kroner i publikumsinntekter som følge av virussituasjonen og tilnærmet null utenlandske turister i Norge i sommer. 29. mai la regjeringen fram en ny krisepakke, med økt tilskudd til KODE. 

Situasjonen er likevel alvorlig, og vi må dermed begrense tilbudet til publikum denne sommeren.

Komponisthjemmene Ole Bull Museum Lysøen og Harald Sæverud Museum Siljustøl holder stengt sommeren 2020, i likhet med to av kunstmuseene i Bergen sentrum (KODE 1 og KODE 4). 

– Vi beklager ulempen dette medfører og takker for forståelsen fra publikum, ansatte og samarbeidspartnere, sier direktør Petter Snare.  

KODE ønsker dere alle velkommen tilbake til vakre Lysøen i 2021!