Gratis båt: Besøk Lysøen i sommer!

Hvor ofte går båten? Hvilke turmuligheter er det? Kan jeg grille på Lysøen? Her er (forhåpentligvis) alt du trenger å vite om besøket ditt til Lysøen.

Tilbud sommeren 2021:

Gratis båt i skytteltrafikk mellom Buena kai og Lysøen tirsdager-søndager kl. 11.00-16.30  (18. mai – 15. september 2021).

Hva finnes på Lysøen?

Museet består av fiolinisten Ole Bulls villa og selve øyen med skjellsandbelagte turveier og stier, skog og parkanlegg. Her finner du også et gammelt gårdstun fra 1600-tallet og en liten kafé (foreløpig stengt sommeren 2021). 

Stengt museum, men gratis båtskyss!

Villaen på Lysøen skal gjennom en omfattende renoveringsprosess de neste årene, og vil være stengt for besøkende i 2021.

Vi vil derfor invitere til utendørs opplevelser på Lysøen i sommer. 

Som et pluss vil den nye, elektriske museumsbåten Ole Bull bli gratis for alle som vil besøke den vakre øyen i sommer.

Båten vil gå i skytteltrafikk mellom Buena kai og Lysøen fra og med 18. mai–15. september, tirsdag-søndag. Merk: Ingen båtskyss mandager. 

Se rutetider her

Fantastisk natur

Lysøen er et flott turområde med fantastisk natur. Der er flere kart, blant annet utenfor kafeen, hvor du enkelt kan finne en turmulighet som passer for deg.

Øyen har 13 kilometer med turstier, følg skiltingen langs stiene. Underveis ligger det benker og rasteplasser hvor du kan ta en hyggelig pause. Et høydepunkt er utsiktstårnet, som er plassert på øyens høyeste punkt 76 m.o.h. 

Mat og drikke: Det er ingen salg av mat og drikke på øyen, så man må ta med mat selv. Det er en matvarebutikk på Buena kai.

På Lysøen er det totalforbud mot all bruk av ild. Grilling (og røyking) er strengt forbudt. Ta heller med en piknikkurv. Hjelp oss å verne Lysøen!

Er det fint vær?

Du kan bade på Lysøen! Den beste badeplassen er Apalviken. Der er også badeplass ved Gamletunet, i Lysevågen og den gamle badeviken ved innløpet til Lysevågen. Følg skilting fra villaen.

Hvordan kommer jeg meg til Lysøen?

Lysøen ligger på Lysekloster i Os kommune, og du skal reise til Buena kai. Dit kommer du med egen transport eller rutebuss (se på skyss.no). Det er gratis parkering på kaien.

Les mer om hvordan du kommer deg til Lysøen her.

Utenom sesong og åpningstider må du ankomme øyen med egen båt, eller bestille gruppebesøk.

Egen båt? Kommer du til Lysøen med egen båt, finnes to gjestekaier på øyen. 

Toalett? Det blir mulig å benytte eksisterende toalett i villaen, tilgang fra utsiden i første etasje / grunnplan. Det er også toalett i skyssbåten. 

Har du med hund? Lysøen er et flott sted å gå på tur med hund. Husk å plukke med deg avfall. 

Obs! Se opp for hoggorm og ta nødvendige forhåndsregler når du ferdes på egen hånd på øyen.